Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Azeite q.b. p/ untar
- 200 g água
-
10
g fermento de padeiro fresco
lub 5 g fermento de padeiro seco - 350 g farinha tipo 65
- 5 g sal
-
Sêmola de trigo q.b. p/ polvilhar
lub Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar - 16 c. sobremesa de queijo-creme com ervas (160 g aprox.) ou outro a gosto (ver dica)
- Molho de tomate q.b. p/ pincelar (ver dica)
- 1 cebola roxa pequena, cortada em lâminas (60 g aprox.)
- 1 queijo mozarela fresco partido em pedaços (125 g aprox.)
- Manjericão q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 5178.6 kJ / 1237.7 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 140.8 g
- Tłuszcz
- 55.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.2 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1756 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilha de batata, bacon e queijo
50min
Mini sloppy joes
1 godz. 45 min
Fusilli com mascarpone e nozes
30 min
Gressinos de alecrim
Keine Bewertungen
Zoodles à Bolonhesa - TM6
40 min
Lasanha de curgete - TM6
2 godz. 15 min
Esparguete à carbonara
30 min
Waffles de grão-de-bico com harissa baba ganoush
50min
Bolinhos de requeijão
Keine Bewertungen
Papelotes de pescada e legumes a vapor - TM6
1h
Batata gratinada - TM6
1h 10min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1h