Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 10 - 15 g de anís en grano (anís verde o matalauva)
- 60 g de harina de repostería
- 500 g de leche
- 75 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 4 raciones
- Kalorie
- 5721.8 kJ / 1367.6 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 162.3 g
- Tłuszcz
- 71.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.6 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 261.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porra antequerana
1 Std. 10 Min
Cachuela extremeña
4h 20min
Roscos chiclaneros
1h
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15min
Pestiños andaluces
1h
Ensaladilla de gambas
1h
Arroz con higaditos de pollo
1h 20min
Papas y aceitunas negras aliñás
25h
Crema de galletas al caramelo
4 Std. 15 Min
Tocino de cielo
4 godz. 30 min
Solomillo al whisky
45min
Pudin de arroz con leche y galletas de canela
3h 20min