Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche entera
- 50 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 70 g de azúcar
Tarta
- 200 g de leche
- 400 g de galletas maría
Cobertura de chocolate
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 75 g de agua
- 75 g de mantequilla en trozos pequeños
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1968 kJ / 470 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 218.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de galletas Lotus®
10 min
Torrijas leche condensada con fresa y crema inglesa
40min
Caracolas de hojaldre
40min
Hojaldre de chocolate y avellanas
2h
Pastelitos de galleta, crema y chocolate
3h
Cuernos de chocolate rellenos de crema
4h
Tarta gijonesa
4h
Bizcocho al caramelo
3h
Tarta con cobertura de manzana laminada
1h
Lasaña 3.0
1h 30min
Bizcocho de aceite de oliva
40min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h