![Tarta de la abuela Tarta de la abuela](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/97e8aa1e61c1eeedcab310ef3642b89c/Derivates/6617edc22fa227963861983a67d6531f66cc3ab6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche entera
- 50 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 70 g de azúcar
Tarta
- 200 g de leche
- 400 g de galletas maría
Cobertura de chocolate
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 75 g de agua
- 75 g de mantequilla en trozos pequeños
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1968 kJ / 470 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 54.5 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 218.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan de queso cremoso
5 Std. 50 Min
Tarta panal
6 godz.
Bizcocho de leche condensada
1 godz.
Crema de galletas al caramelo
4 Std. 15 Min
Brazo gitano de café
1 Std. 30 Min
Tarta gijonesa
4 Std.
Yogur con ciruela en Varoma
13h 10min
Bizcocho al caramelo
3 Std.
Pastel dulce de maíz
1 Std. 30 Min
Helado de crema de leche
11 Std. 30 Min
Cake de yogur y chocolate
1 Std. 30 Min
Bacalao con bechamel sobre salsa de pimientos
45 min