
Urządzenia i Akcesoria
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Topping
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Hartkäse (z.B. Parmesan oder Montello), in Stücken50 g
-
Haselnüsse50 g
-
Knoblauchzehen halbiert1 - 2
-
Zwiebeln halbiert60 g
-
Butter in Stücken40 g
-
getrocknete Berberitzen (opcjonalnie)30 g
-
Brokkoli500 g
-
Risottoreis250 g
-
Wasser650 g
-
Weißwein100 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr zum Garnieren¼ TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
466 kcal /
1949 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
57 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
777 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria