Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Topping

Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Topping

4.5 278 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Hartkäse (z.B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    50 g
  • Haselnüsse
    50 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    1 - 2
  • Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • getrocknete Berberitzen (opcjonalnie)
    30 g
    30 g getrocknete Marillen, entsteint, klein gehackt
  • Brokkoli
    500 g
  • Risottoreis
    250 g
  • Wasser
    650 g
  • Weißwein
    100 g
    100 g Wasser
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr zum Garnieren
    ¼ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 466 kcal / 1949 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 777 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...