Urządzenia i Akcesoria
Crayfish Pies
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions
Składniki
Pastry
-
fine sea salt1 pinch
-
unsalted butter cold, diced90 g
-
plain flour plus extra for dusting175 g
-
egg yolk from medium egg1
-
water2 Tbsp
Filling
-
green pepper quartered½
-
celery stalk quartered1
-
garlic clove1
-
spring onions cut in pieces (3 cm)6
-
unsalted butter diced40 g
-
200 g prawns, cooked, peeledcrayfish tails, cooked200 g
-
plain flour20 g
-
whole milk220 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
Cajun spice mix¼ tsp
-
fresh parsley leaves (opcjonalnie) roughly chopped, for garnishing
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11 g
Kalorie
1434 kJ /
344 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Christmas stollen
27 godz. 15 min
Leek and potato soup
45 min
Chicken, Ham and Asparagus Pie
29 godz.
Apple tart
1 godz.
Pea Quiche
1 godz.
Baked cheesecake
3 godz. 10 min
Roasted Pumpkin Soup with Orange
45 min
Sponge cake
1 godz. 50 min
Mini Eccles Cakes with Potted Stilton
3 godz. 40 min
Aussie Meat Pies
2 godz.
Crab Tart
2 godz. 30 min
Danish Dream Cake
55 min