Gluten-free Bacon and Sweetcorn Muffins
TM6 TM5

Gluten-free Bacon and Sweetcorn Muffins

4.3 (15 ocen)

Składniki

  • 250 g tinned sweetcorn, drained
  • 240 g smoked bacon, sliced (2 cm)
  • 10 g olive oil
  • 80 g unsalted butter, diced
  • 250 g gluten-free self-raising flour
  • 125 g water
  • 4 medium eggs
  • 1 tsp xanthan gum
  • ¼ tsp garlic powder (opcjonalnie)
  • ½ tsp fine sea salt

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
1091.6 kJ / 260.9 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
20.2 g
Tłuszcz
17.2 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Błonnik
1.4 g
Sód
258.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy