Gluten-free Bacon and Sweetcorn Muffins

Gluten-free Bacon and Sweetcorn Muffins

4.5 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
12 pieces

Składniki

  • tinned sweetcorn drained
    250 g
  • smoked bacon sliced (2 cm)
    240 g
  • olive oil
    10 g
  • unsalted butter diced
    80 g
  • gluten-free self-raising flour
    250 g
  • water
    125 g
  • medium eggs
    4
  • xanthan gum
    1 tsp
  • garlic powder (opcjonalnie)
    ¼ tsp
  • fine sea salt
    ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 258.7 mg
Białko 7 g
Kalorie 1091.6 kJ / 260.9 kcal
Tłuszcz 17.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 20.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...