Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet shortcrust pastry
- 75 g raw sugar
- 100 g unsalted butter, cold, cut into pieces
- 200 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg yolk
- 20 g cold water
- 1 pinch sea salt
Filling
- 250 - 350 g grapes, cut into halves
- 130 g blanched almonds
- 130 g unsalted butter, softened
- 80 g caster sugar
- 30 g plain flour
- ½ tsp baking powder
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 pinch sea salt
- 2 eggs
- 2 tbsp jam of choice
- 1 - 2 tbsp flaked almonds
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2277.1 kJ / 544.2 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 79.6 mg
Alternatywne przepisy
Sweet Pastry Tartlets
1h 45min
CA Digital Flipbook #2 (Sensor)
Brak ocen
Rhubarb, orange and almond Cake
1h 30min
Carrot Cake
1 godz. 20 min
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
2h 20min
Rhubarb crumble
45 min
Gin and tonic drizzle cake
1 godz.
Shortcrust pastry with lard
35min
No-cook jam
24 godz. 15 min
Thirty second whole orange cake
1 godz. 15 min
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1h 10min
Traditional Apple pie
1h 30min