Focaccia

Focaccia

4.6 10 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions

Składniki

  • strong white bread flour
    330 g
  • sugar (optional)
    ½ tsp
  • dried instant yeast
    1 tsp
    15 g fresh yeast, crumbled
  • olive oil plus extra for greasing and drizzling
    20 g
  • water warm, plus extra for sprinkling
    230 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • cherry tomatoes halved
    20
  • fresh rosemary leaves chopped
    1 ½ Tbsp
  • coarse sea salt
    ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 318 mg
Białko 5.5 g
Kalorie 756.2 kJ / 180.7 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 31.9 g

Może spodoba Ci się również...