Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g whole milk
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 80 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 50 g granulated sugar
- 420 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 2 tsp ground cardamom
- 1 pinch fine sea salt
Filling
- 100 g unsalted butter, soft
- 60 g granulated sugar
- 3 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cardamom
Glaze
- 1 medium egg
- 1 Tbsp milk
- 1 - 1 ½ Tbsp pearl sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 953 kJ / 228 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia
3h
Middle Eastern Brunch
1 godz. 20 min
Happy Veggie Empanadas
1 godz. 10 min
Bagels
1 godz. 20 min
Cheesecake (baked)
7 Std. 20 Min
Pitta Bread
2h
Naan Bread with Onion and Cumin
2h
Italian Easter bread
3h 50min
Pesto Star Bread
2h 50min
Greek Easter Bread (Tsoureki)
2 Std. 20 Min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 min
Carrot Cake
2hod. 30min