Urządzenia i Akcesoria
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 pieces
Składniki
Dough
-
whole milk250 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing80 g
-
granulated sugar50 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting420 g
-
ground cardamom2 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Filling
-
unsalted butter soft100 g
-
granulated sugar60 g
-
ground cinnamon3 tsp
-
ground cardamom1 tsp
Glaze
-
medium egg1
-
milk1 Tbsp
-
pearl sugar1 - 1 ½ Tbsp
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
4.7 g
Kalorie
953 kJ /
228 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
28.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Chocolate and Raspberry Tarts
2 Std. 50 Min
Vanilla Mille-feuille with Caramel and Pecan Nuts
13 Std. 10 Min
Bagels
1 Std. 20 Min
Focaccia
3 Std.
Sherry Panettone
5 Std. 15 Min
Brioche
8 Std.
Crêpes
1 Std. 15 Min
Frangipane Cake
1 Std. 45 Min
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
4 Std. 45 Min
Fougasse
2 Std.
Apple strudel
1 Std. 45 Min
Churros with Chocolate Coconut Ganache
1 Std. 5 Min