Urządzenia i Akcesoria
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 pieces
Składniki
Dough
-
whole milk250 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing80 g
-
granulated sugar50 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting420 g
-
ground cardamom2 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Filling
-
unsalted butter soft100 g
-
granulated sugar60 g
-
ground cinnamon3 tsp
-
ground cardamom1 tsp
Glaze
-
medium egg1
-
milk1 Tbsp
-
pearl sugar1 - 1 ½ Tbsp
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
4.7 g
Kalorie
953 kJ /
228 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
28.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Tomato Focaccia
3 godz.
Bagels
1 godz. 20 min
Focaccia
3 godz.
Courgette Sticks with Parmesan and Spiced Yoghurt Sauce (TM5)
40 min
Eastern European Brunch
1 godz. 30 min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 godz. 40 min
Mini Everything Bagels
1 godz. 20 min
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
1 godz. 25 min
Baguettes
3 godz. 45 min
Cecina and Goat's Cheese Croquettes
9 godz. 20 min
Lemon Drizzle Madeleines
4 godz. 45 min
Croissants
12 godz.