Urządzenia i Akcesoria
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 pieces
Składniki
Dough
-
whole milk250 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing80 g
-
granulated sugar50 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting420 g
-
ground cardamom2 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Filling
-
unsalted butter soft100 g
-
granulated sugar60 g
-
ground cinnamon3 tsp
-
ground cardamom1 tsp
Glaze
-
medium egg1
-
milk1 Tbsp
-
pearl sugar1 - 1 ½ Tbsp
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
4.7 g
Kalorie
953 kJ /
228 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
28.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Focaccia
3 godz.
Brioche
8 godz.
Fresh Pasta Dough
1 godz.
Tomato Focaccia
3 godz.
Mocha Cake
2 godz. 5 min
Goat's Cheese Panna Cotta with Beetroot and Port Jelly, Beetroot Gel and Beetroot Pickles
15 godz. 15 min
Christmas Cheese and Onion Quiche (UK)
1 godz. 45 min
Cheese crackers
2 godz. 30 min
Cheese Biscuits
30 min
Cheese Sticks
55 min
Sweet Raisin Pancake - Kaiserschmarrn
35 min
Scandinavian Rye Bread
27 godz.