Urządzenia i Akcesoria
Pistachio and Almond Filo Coil
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 portions
Składniki
Filo Coil
-
blanched almonds100 g
-
pistachio nuts, unsalted, shelled125 g
-
lemon finely grated zest only1
-
icing sugar plus extra for dusting125 g
-
egg white from medium egg1
-
unsalted butter diced100 g
-
filo pastry8 sheets
-
egg yolk from medium egg1
-
ground cinnamon1 pinch
-
flaked almonds15 g
Syrup
-
orange juice75 g
-
honey140 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
17 g
Kalorie
4853 kJ /
1160 kcal
Tłuszcz
79 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
100 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Prawn Saganaki with Feta
35 min
Stracciatella Soup
30 min
Focaccia
3 godz.
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 godz. 20 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12 godz. 20 min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 godz. 20 min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 min
Chocolate, Hazelnut and Orange Buns
1 godz. 30 min
Crêpes Suzette
35 min
Carrot Cake
2 godz. 30 min
Pistachio Cupcakes
40 min
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1 godz.