Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filo Coil
- 100 g blanched almonds
- 125 g pistachio nuts, unsalted, shelled
- 1 lemon, finely grated zest only
- 125 g icing sugar, plus extra for dusting
- 1 egg white, from medium egg
- 100 g unsalted butter, diced
- 8 sheets filo pastry
- 1 egg yolk, from medium egg
- 1 pinch ground cinnamon
- 15 g flaked almonds
Syrup
- 75 g orange juice
- 140 g honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4853 kJ / 1160 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 79 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Celeriac with Chimichurri Dressing and Crispy Puff Pastry
45 Min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 Min
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1 Std. 30 Min
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2h 45 min
Feta and Honey Cheesecakes
1 Std.
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Easter Cream Pastries
1h 15min
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 Std. 10 Min
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1 Std.
Praline Cheesecake
4h 10min
Pistachio Cupcakes
40 Min
Mango Swiss Roll
40 Min