Urządzenia i Akcesoria
Pistachio and Almond Filo Coil
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 portions
Składniki
Filo Coil
-
blanched almonds100 g
-
pistachio nuts, unsalted, shelled125 g
-
lemon finely grated zest only1
-
icing sugar plus extra for dusting125 g
-
egg white from medium egg1
-
unsalted butter diced100 g
-
filo pastry8 sheets
-
egg yolk from medium egg1
-
ground cinnamon1 pinch
-
flaked almonds15 g
Syrup
-
orange juice75 g
-
honey140 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
17 g
Kalorie
4853 kJ /
1160 kcal
Tłuszcz
79 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
100 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Focaccia
3 Std.
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 Min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1 Std. 10 Min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 Std. 20 Min
Choux Pastry
2 Std.
Pitta Bread
2 Std.
Grissini with Parmesan and Herbs
5 Std. 10 Min
Monkey Bread (Małpi Chlebek)
3 Std.
Chicken Pastilla
1 Std. 25 Min
Mozzarella Stuffed Flatbread
45 Min
Blackberry Muffins with Cardamom Crunch Topping
30 Min
White Chocolate, Raspberry and Pistachio Brownies (Gluten Free)
1 Std. 15 Min