Urządzenia i Akcesoria
Pistachio and Almond Filo Coil
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 portions
Składniki
Filo Coil
-
blanched almonds100 g
-
pistachio nuts, unsalted, shelled125 g
-
lemon finely grated zest only1
-
icing sugar plus extra for dusting125 g
-
egg white from medium egg1
-
unsalted butter diced100 g
-
filo pastry8 sheets
-
egg yolk from medium egg1
-
ground cinnamon1 pinch
-
flaked almonds15 g
Syrup
-
orange juice75 g
-
honey140 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
17 g
Kalorie
4853 kJ /
1160 kcal
Tłuszcz
79 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
100 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tiramisu
5 godz. 20 min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 godz. 20 min
Gnocchi in Tomato Mascarpone Sauce, Broccoli Salad and Fruit Sorbet
30 min
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
4 godz. 45 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 godz. 10 min
Strawberry Bavarois
6 godz.
Amaretti
35 min
Salted Caramel Basque Cheesecake
13 godz. 10 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min