Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panettone
- 200 g whole milk
- 3 medium eggs
- ½ tsp natural vanilla extract
- ½ orange, finely grated zest only
- 500 g strong white bread flour
- 125 g caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 200 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 100 g sultanas
- 150 g raisins
- 100 g sweet sherry
Glaze
- 2 Tbsp caster sugar
- 2 Tbsp sweet sherry
- water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1814 kJ / 432 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 120 mg
Alternatywne przepisy
Brioche
8h
Focaccia
3 Std.
Christmas stollen
27 Std. 15 Min
Rustic bread
2 Std.
Pistachio and Almond Filo Coil
1h 15min
Tiramisu
5h 20 min
Brioche
5 Std.
Baguettes
3h 45 min
Mini Chocolate and Apricot Panettone
2h 30 min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2h 30 min
Spelt Flour Pizza with Chicory and Taleggio
2h 30 min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2 Std. 35 Min