Focaccia

Focaccia

4.4 20 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions

Składniki

  • strong white bread flour
    250 g
  • sugar (optional)
    ½ tsp
  • dried instant yeast
    ¾ tsp
    10 g fresh yeast
  • olive oil
    15 g
  • water warm, plus extra for sprinkling
    180 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • cherry tomatoes halved
    15
  • fresh rosemary leaves chopped
    1 Tbsp
  • coarse sea salt
    ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 354.9 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 762.5 kJ / 182.2 kcal
Tłuszcz 3.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 32.2 g

Może spodoba Ci się również...