Urządzenia i Akcesoria
Karpatka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
24 kawałki
Składniki
Budyń do kremu
-
1100 g mleka w temp. pokojowej
-
120 g budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
-
25 g mąki pszennej
-
6 żółtek
Ciasto
-
400 g wody
-
200 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
210 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
8 jajek
Krem
-
180 g masła
-
240 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
6 łyżeczki cukru wanilinowego3 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
180 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
51.6 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
1455 kJ /
347.8 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Węglowodany
24.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rurki z kremem
3 godz.
Wuzetka (W-Z)
9 godz. 20 min
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
4 godz.
Kostka kokosowa (lamingtony)
1 godz. 15 min
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 godz.
Ciasto Snikers
26 godz.
Królewiec
9 godz. 45 min
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Pączki
1 godz. 20 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min