Karpatka

Karpatka

4.6 103 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
24 kawałki

Składniki

Budyń do kremu
  • 1100 g mleka w temp. pokojowej
  • 120 g budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
  • 25 g mąki pszennej
  • 6 żółtek
Ciasto
  • 400 g wody
  • 200 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 210 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 8 jajek
Krem
  • 180 g masła
  • 240 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    6 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 180 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 51.6 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 1455 kJ / 347.8 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Węglowodany 24.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...