Urządzenia i Akcesoria
Karpatka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
8 kawałków
Składniki
Budyń do kremu
-
400 g mleka w temp. pokojowej
-
40 g budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
-
10 g mąki pszennej
-
2 żółtka
Ciasto
-
150 g wody
-
75 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
80 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
3 jajka
Krem
-
125 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
80 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
65.5 mg
Białko
6 g
Kalorie
1397.3 kJ /
334 kcal
Tłuszcz
24.8 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Węglowodany
22.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto Snikers
26 godz.
Rurki z kremem
3 godz.
Wuzetka (W-Z)
9 godz. 20 min
Kakaowa rolada z kremem śmietanowym i owocami
4 godz.
Kopiec kreta
3 godz. 20 min
Sernik rosa
1 godz. 30 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Biszkopt
1 godz. 50 min
Ciasto Metrowiec
7 godz.
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Pączki
1 godz. 20 min