Karpatka

Karpatka

4.4 44 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
8 kawałków

Składniki

Budyń do kremu
  • 400 g mleka w temp. pokojowej
  • 40 g budyniu śmietankowego, w proszku niesłodzonego
  • 10 g mąki pszennej
  • 2 żółtka
Ciasto
  • 150 g wody
  • 75 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 80 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 3 jajka
Krem
  • 125 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 65.5 mg
Białko 6 g
Kalorie 1397.3 kJ / 334 kcal
Tłuszcz 24.8 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Węglowodany 22.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...