Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 gramů máku
- 1 špetka mleté skořice
-
1 - 2
semínka kardamomu
lub ¼ čajové lžičky mletého kardamomu - 35 - 40 gramů krupicového cukru
- 80 gramů polenty
- 1 čajová lžička vanilkového cukru
- 1 čajová lžička nastrouhané citrónové kůry
- 100 gramů mléka
- 30 gramů škrobu
- 250 gramů tvarohu
- 500 - 600 gramů jablek, oloupaných, bez jádřince
- 100 gramů vody
- 2 polévkové lžíce másla
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 249 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mléčná rýže s vůní citrusů
55min
Zeleninová polévka s těstovinami
50 min
Šťavnatý polentový nákyp s jablky (bez lepku)
1h 25 min
Rýžová kaše s jablky a tvarohem
25 min
Šišky se skořicovým cukrem
1h 25 min
Jablečný nákyp s mléčnou rýží
1h 15min
Svatomartinské řepůnky
1h 45min
Chlebová pivní polévka
30 min
Slaný zapečený tvaroh se šunkou a zeleninou
45 min
Kokosové lanýže z jáhel a bílé čokolády
1h 15min
Polentové hranolky s rozmarýnem a tymiánem
1h 20 min
Celozrnné mrkvové vafle se skořicovým krémem
1h 5min