Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 gramů jablek, oloupaných, bez jádřinců, na čtvrtiny
- 600 gramů hrušek, oloupaných, bez jádřinců, na čtvrtiny
- citrónová šťáva, z půlky citrónu
- 15 gramů citrónové kůry, strouhané (z cca 1 bio citrónu)
- 4 meruňky, sušené
- 100 gramů cukru krupice, nebo dle chuti
- 150 gramů vody
- 100 gramů červeného vína
- 1 skořice, celá
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 710 kJ / 169 kcal
- Białko
- 0.89 g
- Węglowodany
- 45.45 g
- Tłuszcz
- 0.86 g
- Błonnik
- 2.92 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dušená mrkev
20 Min
Lečo
45 Min
Lehce orestované zelené fazolky
25min
Loupání červené řepy (s krytem mixovacích nožů 2v1)
10min
Mléčná rýže s rumem a skořicí
3hod.
Restovaná cibule (300 gramů)
20 Min
Sorbet v pomeranči
8 Std. 25 Min
Polévka z červené řepy
40min
Třešňovo-banánová zmrzlina
10min
Loupání mandlí (s krytem mixovacích nožů 2v1)
5 dk
Okurkový salát
5 dk
Moravské zelí
25min