Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Butter, in Stücken
- 190 g Zucker
- 360 g Mehl
- 90 g Reismehl
- 2 Prisen Salz
- 2 gestr. TL Kardamom, gemahlen
- 1 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
Fertigstellung
- 3 geh. TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 490 kJ / 117 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Husarenkrapfen mit Dulce de Leche
3 godz. 45 min
Gebranntes Mandelspritzgebäck
1h
Walnuss-Feigen-Brötchen
2 Std. 50 Min
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30 min
Rosenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Maronen
1h 30min
Safran-Baiser-Kuchen
1h
Spitzkohl-Curry
35 Min
Lemon Crinkle Cookies
2 Std. 45 Min
Mini-Zitronen-Heidelbeer-Cheesecakes
8 godz. 30 min
Butterstuten
3h
Christstollen-Cantuccini
2h 30 min
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3h