Fenchel-Orangen-Salat mit Pinienkernen
TM6

Fenchel-Orangen-Salat mit Pinienkernen

4.3 (14 ocen)

Składniki

  • 350 g Fenchelknollen, in Stücken
  • 50 g Essig
  • 60 g Olivenöl
  • 3 Orangen, unbehandelt, von 1 Orange 1 TL Schale fein abgerieben und 70 g Saft ausgepresst und 2 Orangen filetiert
  • 10 g Senf
  • 35 g Agavendicksaft
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 50 g Pinienkerne (3 EL)
  • 1 - 2 Stängel Minze, gehackt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1114 kJ / 266 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
4.6 g
Sód
656 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy