Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Fenchelknollen, in Stücken
- 50 g Essig
- 60 g Olivenöl
- 3 Orangen, unbehandelt, von 1 Orange 1 TL Schale fein abgerieben und 70 g Saft ausgepresst und 2 Orangen filetiert
- 10 g Senf
- 35 g Agavendicksaft
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 50 g Pinienkerne (3 EL)
- 1 - 2 Stängel Minze, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1114 kJ / 266 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 656 mg
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Carpaccio
20 Min
Fenchel-Sellerie-Salat
15 Min
Staudensellerie-Parmesan-Salat
40 Min
Möhrensalat
10 Min
Fenchel-Orangen-Salat mit Pinienkernen
30 Min
Rote-Bete-Salat mit Meerrettich
10 Min
Rote-Bete-Carpaccio
20 Min
Rote-Bete-Carpaccio mit dicken Bohnen und Ziegenkäse
50 Min
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 Min
Gurkensalat
10 Min
Sellerie-Kräuter-Puffer mit Avocadoquark
1 Std.
Feldsalat mit Kaffee-Feigen-Dressing
20 Min