Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Fenchelknollen, in Stücken
- 50 g Essig
- 60 g Olivenöl
- 3 Orangen, unbehandelt, von 1 Orange 1 TL Schale fein abgerieben und 70 g Saft ausgepresst und 2 Orangen filetiert
- 10 g Senf
- 35 g Agavendicksaft
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 50 g Pinienkerne (3 EL)
- 1 - 2 Stängel Minze, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1114 kJ / 266 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 656 mg
Alternatywne przepisy
Pflaumen-Lebkuchen-Konfitüre
45min
Rosenkohl vom Blech mit Tahin-Quark
40 Min
Pflaumen-Clafoutis
1 Std. 15 Min
Staudensellerie-Parmesan-Salat
40 Min
Fenchel-Sellerie-Salat
15 Min
Fenchel-Orangen-Salat mit Pinienkernen
30 Min
Radicchio-Fenchel-Salat mit Avocado
20min
Falsche Caprese
10min
Orangen-Rotkohl-Salat mit Datteln
10min
Möhren-Joghurt-Salat
5 Min
Blumenkohl-Apfel-Salat
5 Min
Spitzkohl-Slaw mit Datteln und Cashewkernen
10min