Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 oz pepitas, unsalted
- 7 oz Roma tomatoes, halved
- 2 oz yellow onions, in pieces
- 2 garlic cloves (with paper skins still on)
-
1
serrano chili, stem removed, seeds optional
lub 1 habanero chili, stem removed, seeds optional - ½ oz fresh cilantro, leaves only
- 1 oz orange juice
- 1 oz lime juice
- ½ oz vegetable oil
- 1 tsp salt
- ⅛ tsp ground cumin (opcjonalnie)
- tortilla chips, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 oz
- Kalorie
- 370.6 kJ / 88.6 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 124.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rajas and Cheese Tamales with Salsa Verde
3 Std. 10 Min
Baba Ghanoush
1 godz. 30 min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1 godz. 10 min
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30min
Hummus
10 min
Radicchio and Fennel Salad with Orange Balsamic Vinaigrette
40min
Baba Ganoush
1 godz.
Pan de Muerto
4h
Carrot, Miso and Ginger Dressing
5 min
Lentil Hummus
10 min
Gluten-Free Pumpkin Streusel Bundt Cake
50min
Tomatillo Salsa
20min