Urządzenia i Akcesoria
Sikil Pak (Pepita Dip)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
19 oz
Składniki
-
pepitas unsalted9 oz
-
Roma tomatoes halved7 oz
-
yellow onions in pieces2 oz
-
garlic cloves (with paper skins still on)2
-
1 habanero chili, stem removed, seeds optionalserrano chili stem removed, seeds optional1
-
fresh cilantro leaves only½ oz
-
orange juice1 oz
-
lime juice1 oz
-
vegetable oil½ oz
-
salt1 tsp
-
ground cumin (opcjonalnie)⅛ tsp
-
tortilla chips to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 oz
Sód
124.4 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
370.6 kJ /
88.6 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
2.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cancun Mexico
10 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Chopped Asian Salad
20 min
Gefilte Fish
1 godz. 10 min
Green Goddess Salad
10 min
Rose and Hibiscus Latte
10 min
Vegan Pistachio and Cardamom Ice Cream
12 godz. 20 min
Caesar Salad
30 min
Naturally Sweet Mango Sorbet
10 min
Limoncello Sorbet with Mint and Basil
18 godz. 25 min
Roasted Red Pepper and Cashew Dip
5 min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1 godz. 10 min
Olive and Thyme Goat Cheese Dip
10 min
Aji Verde Sauce
10 min