Chicken Enchiladas

Chicken Enchiladas

4.1 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • panela cheese (Mexican fresh cheese) cut into pieces
    200 g
  • green tomatillos halved
    640 g
  • white onion
    60 g
  • garlic clove
    1
  • chipotle chillies, canned in adobo sauce
    30 g
  • salt
    1 tsp
  • chicken breast fillets, skinless and boneless, cut lengthwise
    450 g
    450 g chicken tenderloin
  • salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • vegetable oil to fry
  • corn tortillas
    12
  • sour cream, any type to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 768.7 mg
Białko 31.4 g
Kalorie 2267.1 kJ / 541.9 kcal
Tłuszcz 6.7 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 92.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...