Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 oz firm white fish fillets, cut into pieces (½ in.) e.g., cod, red snapper, sole or grouper
- 1 ½ tsp salt, to taste, divided
- 7 oz lime juice
- 7 oz Roma tomatoes, quartered and seeded (approx. 3 tomatoes)
- 3 ½ oz red onion, cut into pieces
- 5 oz vegetable oil
- 1 tsp dried oregano, to taste (opcjonalnie)
- ½ oz fresh cilantro, leaves only, plus extra to garnish
- 1 avocado, cubed (½ in)
-
corn tostadas, to serve
lub salted crackers, to serve - 2 limes, cut into wedges, to serve
- hot sauce, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2372 kJ / 564.8 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1105 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30 min
Ground Beef Taco Filling
25 min
Tuna Tartare
40 min
Chicken Salad Sandwich
15min
Chunky Guacamole
10min
Oven Baked Vegetable Chips
1h 45 min
Watermelon Salad with Creamy Balsamic Dressing and Candied Nuts
25 min
Pico De Gallo
15min
Cuban Mojito
5min
Cilantro Lime Sauce
10min
Keto Cranberry Sauce
20min
Artichoke Alfredo Sauce
45 min