Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Butter, in Stücken
- 225 g Zucker
- 525 g Mehl
- 45 g Kakao
- 1 ½ TL Backpulver
- 2 Eier
Belag und Fertigstellung
- 270 g Butter, weich, in Stücken
- 300 g Zucker
- 6 Eier
- 750 g Magerquark
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 200 g Rote Grütze
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1361 kJ / 325 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Streusel-Taler
2 Std. 20 Min
Oster-Zupfkuchen
2h
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h
Marzipan-Kürbis
2 Std. 25 Min
Appelflappen (niederländische Apfeltaschen)
55 min
Marzipan-Pflaumenmus-Rauten
1h 30min
Heidelbeer-Joghurt-Kastenkuchen
2h
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3 godz. 30 min
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1h 30min
Mandarinen-Joghurt-Muffins
45min
Erdbeer-Poke-Cake
13 Std.
Sägespänekuchen
2h