Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Butter, in Stücken
- 225 g Zucker
- 525 g Mehl und mehr zum Bearbeiten
- 45 g Kakaopulver
- 1 ½ TL Backpulver
- 2 Eier
Füllung und Fertigstellung
- 270 g Butter, weich, in Stücken
- 300 g Zucker
- 6 Eier
- 750 g Magerquark
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1604 kJ / 383 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 174 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melonenkuchen
3h
Selterskuchen
2 Std.
Russischer Zupfkuchen vom Blech
1 Std. 30 Min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 Std.
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5 Std.
Grusel-Schnitten
1 Std. 30 Min
Butterkekskuchen mit Puddingfüllung
3h
Weihnachtsbaum-Cupcakes
45 min
Honigbären-Muffins
1h 50 min
Lego®-Kuchen
1h 40min
Stockbrot
1 Std. 30 Min
Osterhäschen mit Aprikosen-Bommel
1 godz.