Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 180 g Zucker
- 4 Eier
- 180 g Milch
- 250 g Mehl
- 2 geh. TL Backpulver
- 2 Prisen Salz
Guss und Fertigstellung
- 200 g Frischkäse
- 100 g gezuckerte Kondensmilch (z. B. Milchmädchen®)
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 20 g Puderzucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Sahnesteif
- 250 g Erdbeeren, geviertelt
- 20 - 30 g Baisergebäck, grob zerbröselt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1333 kJ / 319 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 162 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Brownie-Kuchen
3 godz. 40 min
Gefüllter Hefekranz
2 godz. 15 min
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5h
Beeren-Amarettini-Tarte
3h
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9h
Melonenkuchen
3h
Brownie-Blaubeer-Cheesecake
2 godz. 30 min
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9h 35min
Rote-Grütze-Torte
5 Std. 30 Min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min