Urządzenia i Akcesoria
Vanillekipferltorte mit Mandarinen
Przygotowanie 1 godz. 35 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
12 Stücke
Składniki
Biskuit
-
Eier6
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 geh. TL
-
Mehl180 g
-
Backpulver1 geh. TL
-
Salz1 Prise
Boden
-
Vanillekipferl160 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten60 g
-
Ei1
-
Backpulver1 TL
-
Salz1 Prise
-
Aprikosenkonfitüre90 g
Creme und Fertigstellung
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Sahnesteif2 Pck.
-
Mascarpone500 g
-
Zucker40 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Mandarinen, aus der Dose abgetropft, 235 g (ca. 30 EL) Saft aufgefangen350 g
-
Vanillekipferl40 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
314.7 mg
Białko
10.6 g
Kalorie
2360.9 kJ /
564.3 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Węglowodany
47.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2025
39 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spekulatius-Kirsch-Torte
4 Std.
Marzipan-Eierlikör-Torte
3 Std.
Limoncello-Torte
2 Std. 30 Min
BBQ-Bacon-Faltenbrot
1 Std. 50 Min
Spinnen-Augen-Dessert
2 Std.
Oster-Whoopie-Pies
1 Std. 35 Min
Beeren-Joghurt-Torte mit Cantuccini-Boden
10 Std.
Omas Zitronenkuchen vom Blech
1 Std. 30 Min
Gebranntes Mandelspritzgebäck
1 Std.
Marmor-Heidesand
1 Std. 40 Min
Flammende Herzen
1 Std. 30 Min
Kokos-Engelsaugen
2 Std.