Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 160 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eier
- 250 g Milch
- 300 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
Frosting und Fertigstellung
- 60 g weiße Schokolade, in Stücken
- 30 g Butter, in Stücken
- 200 g Frischkäse
- 6 Aprikosen aus der Dose halbiert, (insgesamt 12 Hälften), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1561 kJ / 373 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 137 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandel-Schoko-Baisertaler
50 menit
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1j 30 menit
Erdbeer-Streusel-Taler
2 godz. 20 min
Weißbrot-Lachs-Rolle
1j 30 menit
Osterhäschen mit Aprikosen-Bommel
1j
Wassermelone am Stiel
1j
Schwedische Brottorte
3h 45min
Melonenkuchen
3sa
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1j 20 menit
Schaumkuss-Quark-Creme mit Mandarinen
6h 15 min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2j 30 menit