Urządzenia i Akcesoria
Spekulatius-Kirsch-Torte
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 4 godz.
16 Stücke
Składniki
Biskuit
-
Eier6
-
Zucker180 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 geh. TL
-
Spekulatiusgewürz1 TL
-
Mehl180 g
-
Backpulver1 geh. TL
-
Salz1 Prise
Boden
-
Gewürzspekulatius in Stücken (2-3 cm)600 g
-
Butter weich, in Stücken100 g
-
Kirschkonfitüre150 g
Creme und Fertigstellung
-
Schattenmorellen 120 g Sud aufgefangen350 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt700 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 TL
-
Sahnesteif4 TL
-
Spekulatiusgewürz2 TL
-
Gewürzspekulatius zum Belegen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
131 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
2207 kJ /
527.5 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
18.6 g
Węglowodany
53.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2025
39 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schoko-Weihnachtstorte
17 godz.
Vanillekipferltorte mit Mandarinen
2 godz. 55 min
Baumkuchen
1 godz. 30 min
Birnen-Biskuitrolle
3 godz.
Marzipan-Pistazien-Plätzchen
3 godz.
Gefüllte Walnussplätzchen
2 godz.
Rosinenhappen
40 min
Strohhütchen
1 godz. 45 min
Kokos-Mandel-Plätzchen
1 godz.
Marmor-Heidesand
1 godz. 40 min
Tomaten-Sahne-Hähnchen mit Rösti-Ecken
1 godz. 25 min
Flammende Herzen
1 godz. 30 min