Urządzenia i Akcesoria
Zimt-Weihnachtstorte
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 20 min
12 Stücke
Składniki
-
weiße Gelatine6 Blätter
-
Wasser kalt, zum Einweichen
-
Spekulatius in groben Stücken250 g
-
Butter in Stücken100 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Mascarpone500 g
-
Quark500 g
-
Honig flüssig2 EL
-
Zucker100 g
-
Zimt und etwas mehr zum Bestäuben1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
1954 kJ /
466 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2020
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
No-Bake-Tiramisu-Torte
7 godz. 30 min
Holunderblüten-Torte
6 godz.
Nougat küsst Orange
4 godz.
Lebkuchen-Schoko-Torte
4 godz. 30 min
Zitronencremekuchen
4 godz. 20 min
Kirsch-Marzipan-Muffins
45 min
Marzipan-Torte
5 godz.
Bratapfel-Käsekuchen
10 godz. 20 min
Dominostein-Torte
5 godz. 30 min
Himbeer-Frischkäse-Torte
2 godz. 30 min
Kalter Hund
7 godz.
Spekulatius-Zimt-Dessert
20 min