Urządzenia i Akcesoria
Kirschtaschen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 Stück
Składniki
-
Schattenmorellen (Abtropfgew. 350 g), abgetropft, Saft aufgefangen1 Glas
-
Zucker50 g
-
Muskat1 Prise
-
Zimt½ TL
-
Zitrone, unbehandelt Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst1
-
Vanillepuddingpulver2 Pck.
-
Wasser70 g
-
Ei1
-
Blätterteig (2 Rollen à 275 g)2 Pck.
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1731 kJ /
413 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2022
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Stracciatella-Schmandschnitten
2 godz. 30 min
Erdbeer-Poke-Cake
13 godz.
Erdbeer-Streusel-Taler
2 godz. 20 min
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2 godz. 45 min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 godz.
Pfirsich-Nuss-Donauwellen
2 godz. 30 min
Schoko-Vanille-Rolle
3 godz.
Rote-Grütze-Torte
5 godz. 30 min
Apfelschnitten
2 godz.
Appelflappen (niederländische Apfeltaschen)
55 min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Pfirsich-Schmand-Krümelkuchen
3 godz. 30 min