
Wersje kompatybilne
Αγγουροσαλάτα με ντρέσινγκ άνηθου και ξινής κρέμας
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 αγγλικά αγγούρια (μακριά και λεπτά) με ή χωρίς τη φλούδα (περίπου 800 γρ.), που έχετε κόψει τις άκρες τους
-
200 - 250
γρ. ξινή κρέμα (sour cream)
lub 200 - 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι - 1 - 2 κ.γλ. αλάτι
-
1
δέσμη άνηθο, φρέσκο κομμένο με ψαλίδι κουζίνας
lub 4 κ.σ. άνηθο, αποξηραμένο - 1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοαλεσμένο (opcjonalnie)
- 1 κ.σ. ξίδι μηλίτη (opcjonalnie)
- 1 κ.γλ. ζάχαρη (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 μερίδα
- Kalorie
- 161 kcal / 673.5 kJ
- Białko
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Węglowodany
- 14.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Sód
- 907.6 mg