Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 油
- 2 片 姜
- 250 克 新鲜的虾 ,选择河虾
- 25 克 料酒
- 10 克 生抽
- 2 克 盐 (约½平茶匙)
- 150 克 韭菜 ,洗净沥干,切小段
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 784 kJ / 187.5 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 787.6 mg