韭菜炒虾
TM6 TM5

韭菜炒虾

4.9 (13 ocen)

Składniki

  • 20 克 油
  • 2 片 姜
  • 250 克 新鲜的虾 ,选择河虾
  • 25 克 料酒
  • 10 克 生抽
  • 2 克 盐 (约½平茶匙)
  • 150 克 韭菜 ,洗净沥干,切小段

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
784 kJ / 187.5 kcal
Białko
14.7 g
Węglowodany
4.4 g
Tłuszcz
12.2 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
2 g
Sód
787.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy