Urządzenia i Akcesoria
Südafrikanisches Bohnen-Chutney
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
2 Schraubgläser
Składniki
-
Wasser und etwas mehr zum Anmischen600 g
-
breite, grüne Bohnen, frisch in Stücken (0,5 cm)500 g
-
rote Zwiebeln halbiert160 g
-
Knoblauchzehe1
-
Curry2 TL
-
Kurkuma, gemahlen½ TL
-
Öl30 g
-
Essig150 g
-
Zucker100 g
-
Salz1 TL
-
Speisestärke1 geh. TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Sód
1197 mg
Białko
6 g
Kalorie
1950 kJ /
466 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
79 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Südafrika
5 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rote-Bete-Cashew-Mus mit Meerrettich
10 Min
Pfirsich-Chutney
40 Min
Möhrensuppe mit Zimt
40 Min
Rote Zwiebel Marmelade mit Vanille und Hot Coffee Spice
45 Min
Radieschenblättersuppe
40 Min
Gewürzpaste für Gemüsebrühe
50 Min
Asiatische Pflaumensauce
25 Min
Asia-Gewürzpaste
50 Min
Kerniger Brotaufstrich
5 Min
Vollkorn-Fladenbrot mit Tomaten
45 Min
Möhren-Hummus
50 Min
Paprika-Tomaten-Chutney
1 Std.