Glutenfreie Linzertörtchen

Glutenfreie Linzertörtchen

4.0 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 Stück

Składniki

  • Haselnüsse, mit Haut oder blanchiert
    150 g
  • Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Bearbeiten
    150 g
  • brauner Zucker
    150 g
  • Ei
    1
  • Salz
    2 Prisen
  • Orangenschale unbehandelt, fein abgerieben
    1 TL
  • Zimt
    1 TL
  • Nelkenpulver
    ½ TL
  • glutenfreie Mehlmischung und etwas mehr zum Bearbeiten
    270 g
  • rotes Johannisbeergelee
    400 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 68 mg
Białko 7 g
Kalorie 2436 kJ / 582 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...