Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
ZUBEREITUNG
- 100 g Zucker
- 200 g Holunderbeersaft
- 100 g Wasser
- 15 g Vanillepuddingpulver
- 1 Zimtstange
- 2 Nelken
- 600 g Zwetschgen, halbiert, entsteint
- 40 g Mohn
- 1000 g Milch
- 1 Prise Salz
- 200 g Milchreis
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1688 kJ / 403 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2h
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3h 40min
Blutorangenmarmelade mit Kardamom
1 godz. 45 min
Aprikosen-Konfitüre
30 min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30 min
Mandarinen-Gelee
30 min
Overnight Oats mit Mirabellenkompott
8 godz.
Polenta-Flammeri mit Zwetschgenröster
10óra
Rohrnudeln mit Pflaumen
1 Std. 50 Min
Schwäbische Pfitzauf
40 min
Pflaumenkompott
20 min
Birnenbrot
9 godz. 40 min