Urządzenia i Akcesoria
Brotauflauf mit Beeren
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 9 godz.
12 Portionen
Składniki
Mandeldrink
-
Mandeln, blanchiert250 g
-
Datteln, entsteint50 g
-
Wasser1500 g
Brotauflauf
-
Butter zum Einfetten
-
Brot altbacken, in dünnen Scheiben400 g
-
Eier8
-
brauner Zucker80 g
-
Vanilleschote nur das Mark1
-
Zimt1 Prise
-
Muskat1 Prise
Beerensauce und Fertigstellung
-
brauner Zucker50 g
-
Orangensaft150 g
-
Beeren, gemischt, frisch150 g
-
Griechischer Joghurt (10% Fett)240 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
222 mg
Białko
13 g
Kalorie
1402 kJ /
335 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Eat Green. Feel Good.
71 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kartoffelwaffeln mit Tofucreme
1 godz.
Quitten-Tarte
50 min
Chilenischer Maisauflauf
1 godz.
Erdbeerpudding
2 godz. 15 min
Butternut-Brioche-Auflauf
1 godz. 20 min
Quarkauflauf
55 min
Türkentommerl (Maisgrießschmarrn)
50 min
Apfel-Brötchen-Auflauf
1 godz. 10 min
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
2 godz.
Quitten-Cranberry-Strudel
1 godz. 10 min
Früchtebrot
24 godz.
Griessköpfli
1 godz. 15 min