Brotauflauf mit Beeren
TM6 TM5

Brotauflauf mit Beeren

2.8 (8 ocen)

Składniki

Mandeldrink

  • 250 g Mandeln, blanchiert
  • 50 g Datteln, entsteint
  • 1500 g Wasser

Brotauflauf

  • Butter zum Einfetten
  • 400 g Brot, altbacken, in dünnen Scheiben
  • 8 Eier
  • 80 g brauner Zucker
  • 1 Vanilleschote, nur das Mark
  • 1 Prise Zimt
  • 1 Prise Muskat

Beerensauce und Fertigstellung

  • 50 g brauner Zucker
  • 150 g Orangensaft
  • 150 g Beeren, gemischt, frisch
  • 240 g Griechischer Joghurt (10% Fett)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1402 kJ / 335 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
4.6 g
Sód
222 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy