Urządzenia i Akcesoria
Ciasto kakaowe z wiśniami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 kawałków
Składniki
-
100 - 125 g wiśni, mrożonych, bez pestek, bez pestek100 - 125 g wiśni, świeżych bez pestek
-
2 jajka
-
1 szczypta soli
-
125 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g mleka
-
175 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczkę cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
135 g mąki pszennej
-
1 łyżeczkę proszku do pieczenia
-
1 łyżkę rumu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
87.1 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1267.8 kJ /
303 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
40.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Babka marmurkowa
2 godz. 10 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2 godz. 10 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Szybki piernik
1 godz. 30 min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Ciasto pleśniak
3 godz. 15 min
Sernik królewski
4 godz. 35 min
Jabłecznik
55 min
Ciasto ucierane z owocami
1 godz.
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min
Klasyczny jabłecznik
1 godz. 30 min