Wersje kompatybilne
Pancakes with Cream and Pistachios (Qatayef with Achta)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Achta Cream
- 60 g pistachio nuts, unsalted, shelled
- 20 g cornflour
- 20 g plain flour
- 190 g water
- 40 g milk powder
- 20 g vanilla sugar, homemade
- 150 g single cream
Qatayef Dough
- 400 g milk
- 100 g plain flour
- 100 g fine semolina (see tip)
- 5 g baking powder
- 30 g caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
Honey Syrup
- 20 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 50 g honey
- 50 g caster sugar
- 100 g water
Serving
- 10 g rapeseed oil
- 2 Tbsp rose water
- 2 Tbsp orange blossom water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 383 kJ / 90 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Smoothie
5 Min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25h 20min
Chicken Galantine with Dill Yoghurt
3h 25 min
Ice Cream Cone Cupcakes
35min
Mojito
5 Min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1h 20 min
Crêpes
1h 15min
Chocolate and Pear Cake
1h 30 min
Coconut Mocha Frappe
3h 30 min
Strawberry Vodka Shot
10 min
Cappuccino Milkshake
10 min
Baked Vanilla Cheesecake
13 Std. 25 Min