Urządzenia i Akcesoria
Black Forest Gateau
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 45 min
12 slices
Składniki
Chocolate Sponges
-
dark chocolate small pieces or callets200 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing200 g
-
water100 g
-
caster sugar250 g
-
large eggs3
-
cocoa powder25 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
self-raising flour250 g
-
sour cream80 g
Whipped Cream
-
double cream750 g
-
golden caster sugar75 g
-
natural vanilla extract2 tsp
Assembly
-
tinned pitted black cherries, in syrup (drained weight), syrup reserved200 g
-
dark chocolate shavings50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
307 mg
Białko
8 g
Kalorie
2903 kJ /
694 kcal
Tłuszcz
49 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
30 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Retro
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Clotted Cream and Strawberry Ice Cream
24h
Goat's Cheese Frittata Sandwiches with Caramelised Red Onion Chutney
Pas d’évaluation
Chocolate Fudge Cake
1h
Raspberry Cheesecake
3h 25min
White Chocolate and Raspberry Cheesecake
6h 30min
Caramel Éclairs
2h 25min
Baklava
3h 45min
Unicorn Head Cake
3h
Madeira Cake
1h 30min
Carrot Cake
2h 30min
Coffee and Walnut Cake
1h 10min
Biscoff Cheesecake
6h 20min