
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon Curd
- 85 g caster sugar
- 1 lemon thin peelings of skin only
- 2 large eggs
- 50 g unsalted butter diced
- 40 g freshly squeezed lemon juice
Puff Pastry Tarts
- 1 large egg
- 1 Tbsp whole milk
- plain flour for dusting
-
1000
g puff pastry, ready-made two rectangular blocks
lub quick puff pastry, homemade (see tip) - 1 - 1 ½ Tbsp caster sugar
Finalisation
- 600 g nectarines ripe but firm, unpeeled, stone removed, halved vertically and bottom trimmed (see tip)
- 250 g mascarpone chilled
- 80 g double cream chilled
- 1 ½ Tbsp pistachio nuts, unsalted, shelled roughly chopped, for serving
- 2 Tbsp mint leaves for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 335 kcal / 1402 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Węglowodany
- 31 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Sód
- 232 mg