Urządzenia i Akcesoria
Peshwari Naans
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
8 pieces
Składniki
Naan Bread
-
strong white bread flour450 g
-
plain yoghurt200 g
-
100 g water, plus extra for sealingmilk plus extra for sealing100 g
-
vegetable oil plus extra for greasing30 g
-
caster sugar1 tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
dried instant yeast1 tsp
Peshwari Naan Filling
-
blanched almonds75 g
-
desiccated coconut25 g
-
sultanas30 g
-
runny honey for garnishing2 Tbsp
-
flaked almonds for garnishing2 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
11.4 g
Kalorie
1511 kJ /
361 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Węglowodany
49.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sticky Toffee Puddings
1 godz.
Naan Bread with Onion and Cumin
1 godz. 30 min
Tikka Paste
1 godz.
Butter Chicken
50 min
Onion Bhaji
45 min
Naan Bread with Onion and Cumin
2 godz.
Chicken Tikka
4 godz. 10 min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1 godz. 45 min
Chicken Tikka Masala
45 min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Ginger Flapjacks
1 godz. 30 min
Yorkshire Pudding
1 godz.