Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Camarão salteado
- 20 g azeite
- 1 dente de alho laminado
- 250 g camarão s/ casca seco com papel de cozinha
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
Sopa de batata e abóbora
- 700 g água
- 400 g abóbora cortada em cubos (1 cm).
- 200 g batata cortada em cubos (1 cm).
- 50 g chalota cortada em metades
- 30 g azeite
- 1 c. chá de caldo de legumes caseiro
- 1 pitada de sal
- Folhas de tomilho fresco p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 960.8 kJ / 229.6 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 458.9 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de entulho com tortellini
30 min
Sopa de brócolos com croutons
1h
Sopa de nabo e alho-francês
1h
Sopa de espinafres com ovo
30 min
Sopa de couve-flor e frango
40 min
Sopa creme de abóbora com curry
30 min
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35 min
Sopa de ovo
45 min
Sopa de brócolos e queijo
40 min
Sopa de ervilhas à alentejana
40 min
Sopa de feijão-verde
1 godz. 10 min
Sopa cremosa de ervilhas
40 min