Poulet grillé à la citronnelle à la vietnamienne avec riz (sans gluten)

Poulet grillé à la citronnelle à la vietnamienne avec riz (sans gluten)

4.7 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 700 g de cuisses de poulet désossées avec peau
  • 50 g de cacahuètes grillées salées
  • 2 gousses d'ail
  • 1 piment frais rouge ou vert, épépiné, en morceaux (1 cm)
  • 50 g de sauce de poisson
  • 70 g de miel
  • 20 g de jus de citron vert
  • 1030 g d'eau
  • 30 g de citronnelle fraîche en morceaux de 4 cm
  • 1 c. à café de sel
  • 1 c. à café d'ail en poudre
  • ½ c. à café de poudre de curcuma séché
  • 200 g de riz blanc, de type jasmin
  • 150 g de laitue Romaine en fines lamelles (1 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1736.8 mg
Białko 42.8 g
Kalorie 2243.6 kJ / 536.2 kcal
Tłuszcz 13.7 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 62.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...