Wersje kompatybilne
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon curd
- 85 g di zucchero
- 1 limone, la scorza e il succo
- 2 uova, grandi (63-73 g)
- 50 g di burro, a pezzi
Gusci di pasta sfoglia
- 1 uovo
- 1 cucchiaio latte
- 750 g di pasta sfoglia, due fogli rettangolari
- 1 - 1 ½ cucchiaio di zucchero
Terminare la preparazione
- 600 g di pesche nettarine mature, ma sode, non sbucciate, a metà in senso verticale
- 250 g di mascarpone, freddo
- 80 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 1 ½ cucchiaio di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati tritati
- 2 cucchiai di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 232 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiacchiere (vegan)
1h 15min
Cantucci bicolore
2h
Torta degli auguri
1h 35 min
Frittelle di agretti
2h
Pavlova con pere all'arancio
Brak ocen
Mini sbriciolate alla mela (senza glutine)
55min
Gelato alla frutta secca con crumble agli agrumi e lavanda
17h 15min
Torta pasquale di riso e cioccolato
4h
Segreto federiciano
2j 30 menit
Pie di pesce con besciamella verde e patate
1hod. 30min
Piccole pastiere
2h
Torta caprese bianca al limoncello
1h 5min