Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g floury potatoes (e.g. Maris Piper, King Edward), cut in pieces that fit in feeder
- 100 g onion, halved
- 1 - 2 garlic cloves, to taste (opcjonalnie)
- 70 g plain flour, plus 1–1½ Tbsp extra
- 2 medium eggs
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste
- vegetable oil, for frying
- 200 g sour cream
- icing sugar, for dusting (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1499.6 kJ / 358.4 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 50.7 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 804.3 mg
Alternatywne przepisy
Leftover Vegetable Houmous
10min
Sweet and Sour Pork Ribs
40min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM6)
40min
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)
1h 40min
Peeler Mashed Potatoes (Metric)
35 Min
Mediterranean cod with steamed potatoes
50 Min
Potato Pancakes
45 Min
Italian Easter Bread
3u. 50min
Ham, Egg and Chips
30 Min
Grisons Barley Soup
55min
Potato and Dried Mushroom Soup
35 Min
Chicken with Peppers and Rice
1h