Supă cu dovleac Kabocha, ghimbir și curry

Supă cu dovleac Kabocha, ghimbir și curry

3.4 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porții

Składniki

  • ceapă bucăți
    115 g
  • pudră de curry
    2 linguri
  • ulei de măsline extravirgin
    30 g
  • ghimbir mărunțit, conservat
    15 g
  • dovleac kabocha descojit, tăiat bucăți (2½ cm.)
    565 g
  • sare după gust
    ½ linguriță
  • supă concentrată de legume
    680 g
  • semințe de dovleac prăjite, pentru servire
  • boabe de rodie pentru servire
  • smântână maturată, 30% grăsime pentru servire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Sód 470 mg
Białko 2 g
Kalorie 481 kJ / 115 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...