Rustieke kaas dip met bier, komijn en paprika

Rustieke kaas dip met bier, komijn en paprika

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
8 porties

Składniki

  • rauwe cashewnoten
    250 g
  • vers geperst citroensap
    20 g
  • water en iets meer
    50 g
  • teentje knoflook
    1
  • biergistvlokken
    20 g
  • zout
    ½ tl
  • gemalen peper
    ½ tl
  • gepofte rijstwafels
    20 g
  • boter veganistisch, in stukken
    25 g
  • sojaroom
    70 g
  • Duits tarwebier, type Weißbier
    50 g
  • komijnzaad
    2 tl
  • zoete paprikapoeder
    1 el
  • pikante paprikapoeder
    1 tl
  • verse bieslook fijngehakt
    ½ bos
  • rode ui in dunne plakjes
    ½
  • brood in plakjes, om op te dienen
  • salade bladeren om op te dienen
  • gemengde groenten in staafjes, om op te dienen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 158.2 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 951.3 kJ / 227.4 kcal
Tłuszcz 17.2 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Węglowodany 14.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...