Wersje kompatybilne
Rustieke kaas dip met bier, komijn en paprika
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g rauwe cashewnoten
- 20 g vers geperst citroensap
- 50 g water, en iets meer
- 1 teentje knoflook
- 20 g biergistvlokken
- ½ tl zout
- ½ tl gemalen peper
- 20 g gepofte rijstwafels
- 25 g boter, veganistisch, in stukken
- 70 g sojaroom
- 50 g Duits tarwebier, type Weißbier
- 2 tl komijnzaad
- 1 el zoete paprikapoeder
- 1 tl pikante paprikapoeder
- ½ bos verse bieslook, fijngehakt
- ½ rode ui, in dunne plakjes
- brood, in plakjes, om op te dienen
- salade bladeren, om op te dienen
- gemengde groenten, in staafjes, om op te dienen
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 951.3 kJ / 227.4 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 158.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Appel en citroen krans
50min
Koken van bulgur
35min
Steak au Poivre
20min
Rode kool met appel
1 Std. 10 Min
Virgin chai vanille cocktail
Brak ocen
Aardappelgratin
Brak ocen
Gestoomde havercake met gedroogde vruchten
Brak ocen
Boterham met medium hard gekookt ei, citrusmayonaise en kaas
Brak ocen
Oranje gekleurde eieren
Brak ocen
Amandelpasta
1 Std. 10 Min
Chocoladesaus
Brak ocen
Broodkruimels
5 min