Trempette de poivrons (muhammara)

Trempette de poivrons (muhammara)

5.0 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • de poivrons rouges coupés en deux et égrainés (3-4 poivrons)
    500 g
  • de noix de Grenoble, écalées, coupées en deux
    130 g
  • de mie de pain blanc, en morceaux
    40 g
  • gousses d'ail au goût
    2 - 4
  • d'huile d'olive vierge extra
    40 g
  • de piment d'Alep moulu
    1 c. à thé
    1 c. à thé de piment d'Espelette, moulu
  • de cumin moulu
    1 c. à thé
  • de paprika doux moulu
    1 c. à thé
  • de piment de Cayenne en poudre au goût
    1 pincée
  • de jus de citron
    1 c. à soupe
  • de sel au goût
    ½ c. à thé
  • de mélasse de grenade
    40 g
    40 g de crème de vinaigre balsamique blanc
  • pain pita pour accompagner

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 240 kcal / 995.7 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 14.2 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...