Quatre-quarts à l'écorce de citron

Quatre-quarts à l'écorce de citron

3.9 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 tranches

Składniki

Limonade maison
  • de sucre
    100 g
  • citrons coupés en deux
    2
  • d'eau
    950 g
Quatre-quarts à l'écorce de citron
  • beurre non salé pour beurrer
  • œufs de gros calibre
    4
  • de farine tout usage
    255 g
  • de sel
    ⅛ c. à thé
  • de poudre à pâte
    2 ¼ c. à thé
  • de sucre
    255 g
  • de citron (les résidus réservés de la limonade maison)
    90 g
  • de lait entier
    85 g
Glaçage au citron
  • de sucre à glacer
    6 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 343 kcal / 1435 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 124 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...