Bistecca di manzo con burro alle erbe, patate al rosmarino e broccoli

Bistecca di manzo con burro alle erbe, patate al rosmarino e broccoli

4.6 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzione

Składniki

Burro alle erbe
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
  • di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    2 rametti
  • foglie di salvia fresca
    3 - 4
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    1 rametto
  • di erba cipollina fresca a pezzi (2 cm)
    10
  • di sale grosso
    ½ - 1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di burro morbido
    250 g
Verdure e bistecche
  • di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
    3 - 4 rametti
  • olio di semi di girasole più un extra per la spazzolatura
    30 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 cucchiaino
  • di patate pelate, a pezzi (2 cm)
    500 g
  • di acqua
    500 g
  • di cimette di broccolo
    400 g
  • bistecche di controfiletto di manzo (3,5 cm di spessore)
    4

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1084 kcal / 4543 kJ
Białko 63 g
Tłuszcz 81 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...