Soupe au citron vert

Soupe au citron vert

4.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • d'oignons rouges
    65 g
  • de poivrons jaunes épépinés, en morceaux
    65 g
  • de piment Güero, frais épépiné (± 1 piment)
    35 g
  • d'huile d'olive
    35 g
  • d'eau
    1000 g
  • de gros sel
    2 c. à café
  • d'origan déshydraté
    1 c. à café
  • d'escalope de poulet, sans peau en morceaux de taille moyenne
    300 g
  • de jus de citron vert
    115 g
  • de tomates en quartiers
    250 g
  • de jus de citron
    5 g
  • tortillas de maïs en julienne et frites
  • du citron vert en fines lamelles
  • de la coriandre fraîche pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 125 kcal / 525 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...