Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g d'oignons rouges
- 65 g de poivrons jaunes, épépinés, en morceaux
- 35 g de piment Güero, frais, épépiné (± 1 piment)
- 35 g d'huile d'olive
- 1000 g d'eau
- 2 c. à café de gros sel
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 300 g d'escalope de poulet, sans peau, en morceaux de taille moyenne
- 115 g de jus de citron vert
- 250 g de tomates, en quartiers
- 5 g de jus de citron
- tortillas de maïs, en julienne et frites
- du citron vert, en fines lamelles
- de la coriandre fraîche, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 525 kJ / 125 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili non Carne
1h
Risotto au saumon et fenouil
25 min
Advocaat maison
10 min
Brouillade rose
15min
Minestrone de fruits et crème au safran
40min
Glace chocolat et piment au sirop de whiskey
Brak ocen
Power bowl de Popeye aux mûres
Brak ocen
'Chowder' de maïs doux et chorizo
1h
Risotto aux fruits de mer au Gochujang
1h
Cacciatore de poulet tout-en-un
2 Std. 45 Min
Mojito à la grenade
10 min
Soupe de pois chiches aux épinards
40min